Компромиси

Цял живот се учим да отстояваме себе си и да не правим компромиси с неща, за които не си струва. Да не приемаме половинчати решения за наша сметка, а да искаме полагащото ни се. Използваме го като карт-бланш за измъкване от проблемни ситуации или да обясним неща, за които не ни се говори – „Не правя компромиси със себе си и затова…“

И докато е много лесно да зачеркнем драми, хора, обиди, връзки, защото не правим компромиси, защо тогава не важи същото и по избори? Веднъж на няколко години имаме право да покажем своето мнение – молят ни даже да го направим. И ние отиваме и се покриваме зад оправдания.

Не разбирам хора, които гласуват според социологическите проучвания – не това е смисълът на вота. Никой не ви пита кого от любимците на платените изследвания мразите най-малко. Питат ви – какво искате за своето бъдеще, кого бихте желали да ви представлява? Но хората не гласуват „За“, а „Против“.

Причината според мен е в слабото политическо образование – мен са ме учили, че е важно да упражня своя вот, защото иначе нямам право да се оплаквам и възмущавам от случващото се в следващите 4-5 години. Ако не дадеш своя глас, значи нямаш глас. Чисто и просто. Но не си спомням някой да е обяснявал какъв е смисълът на цялата схема – да гласуваш ЗА, защото всеки вот ПРОТИВ е пагубен – за теб и за държавата, за бъдещето ти и за психиката ти.

И ако масово ревете, че ще си купите еднопосочен самолетен билет, да знаете – аз имам вече един. Еднопосочен за София.

 

 

Advertisements

13 мнения за “Компромиси

  1. Не бива да се прави компромис с нищо, което по някакъв начин е свързано с бъдещето ти, независимо какво.

  2. Компромисът е хубаво нещо, стига това да не е непрекъснато само от едната страна и да не е заради липсва на самоуважение.

  3. ако всеки мислеше така, нещата щяха да са в друго положение.. Но уви. Както казаха преди мен- само да се плюе не е достатъчно.

  4. Ние за това сме в това положение и няма скоро да станем по-добре.. защото само се плюе

  5. Доста по-лесно щеше да е всичко, ако се замисляхме над нещата, а не живеем, като коне с капаци и просто консуматори.

  6. Няма как да се получи ( каквото и да е ) без компромиси..дори със самите себе си се налага понякога да правим компромиси

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s