Мисли в автобус

Текстът по-долу е неподправеният изблик на отчаянието и скуката, които ме бяха налегнали преди няколко дена. Пътуването с автобус, макар да е за предпочитане пред влак, никак не е по-добро от личен автомобил. От мен да го знаете това! Всичкият този текст съм го писала собственопръстно на едно HTC Tattoo, което само по себе си е трудоемка задача.

Да пътуваш с автобус – 50 различни странни птици. Освен теб. Всеки се е вглъбил в себе си. Или в околните. И търси внимание.

1 минута: Един мъж пред мен си прослушва мелодиите на телефона – сигурно е нов. До мен седи възпълна жена – окупирала се е с няколко торби, нагъва сандвич и дава нареждане да се обадят на Одисей за среща с адвоката. Дали не се казва Пенелопа. Като ядките. Чете немски каталог за екскурзии до Северна Америка. Има брада. И това се случва в първите 5 минути. Още само 115.

Нямам достъп до подлакътника. Не ми се полага, защото нали съм слаба, ще се мъча. Тя е туристичен агент. И аз. Ама не знам немски. Бие ме по точки. Чакам да отвори на страницата с New York. Лас Вегас й е безинтересен. Излизаме от града. Трансконтиненталните екскурзии „от Атлантика до Пасифика“ я заинтригуваха.

Рекламите по радиото предлагат намаления и специални предложения. Георги Господинов е добър. И по-интересен от лелята до мен. She’s got the look. А мен ме заболя пръста от писане. Май не върви да пея в автобуса. Ако пробвам, може лелката да се премести от ужас.

Хората се кефят като им звънят телефоните и не бързат да вдигат. Май само аз не държа да ме забележат. И успявам. I belong to you, you belong to me. Eros & Anastacia. Телефонна любов. И слънцето пече в мен. Най-далечното разстояние е туй, което ни дели. Браво, Васко, евала, Кец!

30 минути. Устата на билборд ми говори мръснишки неща. Лелката гледа през прозореца, през мен. Новини по радиото. Зад мен девойка споделя по телефона плановете си за следващите дни. После звъни на любимия да я посрещне на гарата. Слънчогледи вляво на борд. Хисаря като Карлови вари, според в. Марица. Хората изпозаспаха изведнъж.

Калугерово. Радиото върти изключително и само любовни песни. Е, и реклами. Много разконцентриращо.

Климатикът работи, но не може да се регулира. Пак се схванах. Домрънка ми се.

„Панспермии в пустотата“. Всички ни е ударил хормонът явно. Защо в единствено число обаче? Ударили са ни хормоните – и рекламистите са хронично незадоволени, ако се съди по работата им. Или пък са вечно horny. Ще потърся второ мнение, преди да дам окончателна диагноза.

Автобусът е хубав.

60 минути. В тунела. И още 58 км. до София. Seal – Crazy. Искам вкъщи.

Гастербайтери, мастербайтери. Голфу нема Умре! Невър! Най-много да излезе в пенсия и да се премести да живее на село. Един ден нашите деца ще гледат на Голф 3 по същия начин, по който ние гледаме на Лада и Москвич. Само дето Голфовете не са толкова здрави.

Ихтиман. Почнах да пиша глупости. За толкова ми стига акълът в тая ситуация. И аварийният изход не може да помогне. Пенелопа по телефона: „Не, не искам, искам с тебе!“

СА, СТ, РВ, В, СМ, БУРЯ ОТ ЕМОЦИИ (някакъв билборд), СО, СА, РВ, СА, СА, СА…

Wicked game…

„Естествен роман“ разисква Естествените нужди.

90 минути. Наближаваме. София е зад завоя. Хората се оживиха. Лелката опитва да развие болт с нокът. Отваря и затваря пепелника. Заграбила съм й част от подлакътника. Гледа ме лошо. Всъщност съм се облегнала на едни 4см. отстрани, но на жената й изглежда нечестно.

Църна маца, Горублянското ханче… Плиска, Орлов мост… Ако още един път чуя тази брутална мелодия от телефона на девойката отзад по диагонал, ще я хейтна. Хейтвам. Тихичко си хейтвам. Автогарата.

120 минути. Багаж, такси, шофьор по потник, леко палави разговори с някоя с Маца. Топло ми е. Гледам тъпо.

Вкъщи!

8 мнения за “Мисли в автобус

  1. А я се опитай да пътуваш 7 часа с автобус, както на мен ми се налага, когато искам да се прибера до вкъщи :Д

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s