Обича ме, не ме обича…

Някакви хора се хейтват в онлайн пространството. Едностранно и двустранно. Компроматна война направо. Нищо ново ще ми кажете. Обаче винаги има едно обаче! Хейтват се разни хора, които до съвсем скоро са се обичали. Показно. Открито. (УЖ) Безусловно. И завинаги.

Всъщност цялата тази работа хич не е нова. След края на една връзка винаги има наранени. Някои стават вербално агресивни, други се самобичуват и т.н. Лични наблюдения.

Мен не ме интересуват особено личните драми на хората – дали са заедно или не е техен избор/проблем. Дразня се, не – потрисам се, когато личната им мъка се излее като потоп от омраза в публичното пространство. Facebook, Twitter, блогове – много малко остава скрито, наистина. И все пак необходим ли е целият този панаир? Защо трябва да се занимават други хора с моите/твоите/Вашите лични неща? И защо с лошо?

Не мисля, че е толкова трудно да задържиш негативните неща далече от публичността. Има приятели, има семейство – те да слушат. Ексхибиционизмът на много хора се засилва и подхранва от социалните мрежи. Но както никой не се интересува какво си ял или пил (освен ако не си се включил във веселата Twitter групичка #aaa 😉 ), така и (според мен) не се интересува от това с кого си лягаш, колко точно го обичаш, как си казвате на галено и защо сте се разделили. Кой кого е наранил и колко, кой кого е измамил и предал – оправяйте се насаме! Безобразният хейт, целящ просто да очерни пред хората бившата половинка, е отвратителен. Поне за мен.

То и другата крайност ми е непонятна и неприятна – да изложиш на витрина цялата интимност на връзката си. Ако някой не е разбрал, практикуването на Кама Сутра (макар и изключително интересно и приятно) би трябвало да си остава между вас двамата/тримата/петимата… То е като диарията и повръщането – по-добре да не го обявяваш публично, защото става противно. Да, противно е да се събудиш, да си направиш кафе и първото нещо, което ти попадне пред очите да е изключително визуален разказ за предишната вечер/тази сутрин и какво ли още не. Сега и аз взех да хейтвам.

Всъщност исках да ви кажа, че да излееш една кофа онлайн-помия върху човек, който до скоро си покривал със захарна глазура пред всички, е (меко казано) lame. Не сме на по 14-15. Детинщините по-добре да стоят настрана. Защото колкото и добър специалист да си в това, което правиш, един подобен пост някъде ще се забие като трън в окото – хората ще виждат това. Поне за определен период от време.

Предполагам, че съвсем скоро най-милото и истинско обяснение в любов ще е нещо от типа: „Толкова много те обичам, че ако един ден се разделим, няма да напиша/кажа нищо лошо за теб в публичното пространство/социалните мрежи!“

снимка: mafleen

6 мнения за “Обича ме, не ме обича…

  1. Чак се чувствам изостанала, че не съм попадала на такива излияния, ама сигурно е доста нелицеприятно 😀

  2. Еми, какво да се прави… Понякога бившите половинки са трудни за удържане 😀

    P.S. Нямаше ли по-рано да го пишеш този пост?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s