Морковена торта

Преди няколко месеца Бисер изрази притеснение, че този блог ще изобилства от рецепти. Досега съм публикувала точно 0 (нула). Време е да се поправя 🙂 Пък и съм обещала от много време точно тази рецепта на Васи и реших, че това ще е най-приятният начин да я споделя. За всички традиционалисти трябва да отбележа, че морковената торта всъщност е сладка и сочна. Поне моята 😉

Продукти:

1 чаша настъргани орехи//2,5 чаши настъргани моркови//2 чаши (280 г. брашно)//1 с.л. сода бикарбонат//1,5 с.л. бакпулвер//0,5 с.л. сол//1,5 с.л. канела//4 ГОЛЕМИ яйца//300 г. пудра захар// 1 чаша (240 мл. зехтин)//2 с.л. ванилов екстракт (и без него става)

Цялата работа е изключително лесна и сравнително бърза. За 20 мин всичко е готово и можете да седнете да си пиете кафенцето спокойно, в очакване на тортичката да се опече.

В една купа се смесват брашното, содата, бакпулверът, солта и канелата. В друга с миксер се разбиват за 1 минута яйцата. Към тях постепенно се добавя захарта. Продължавате да бъркате с миксера докато сместа не стане плътна и светла (3-4 мин.) След това на тънка струйка се изсипва зехтинът, като през това време продължавате да си бръмчите с миксерчето 😉 После слагате ванилията. След това просто смесвате съдържанието на двете купи, бъркате докато се получи хомогенна смес и накрая добавяте морковите и орехите.

Изсипвате в тавичка и печете 25-30 мин на 180 градуса.

Hint: Аз тортата я режа после на 2 блата и използвам шоколадов мус за глазура и крем между тях. Самата рецепта за муса е стара като света 😉 Може да ви я пусна някой път.

Добър апетит от мен.

P.S. Исках да приложа снимка на моята торта, но в момента има разни технически затруднения от кофти характер. Обещавам да се реванширам.

Реклами

6 мнения за “Морковена торта

  1. Страхотна рецепта! Коментирам чак сега, защото реших лично да я приготвя и останах много доволен от крайния резултат. Единствено замених захарта (предполагам, че имаш предвид бяла рафинирана захар) с кафява.

    1. Радвам се, че ти е допаднала моята италианско-българска рецепта. Аз лично съм си я ровила из италианската мрежа и определено бях доволна 🙂 Пък да знаеш с шоколадов мус като я направя за какво става дума…. Мммм, ще сготвя към края на месеца и ще кача снимчици 🙂

  2. Чудесно! Ама да постнеш и рецептата за ТВОЯ шоколадов мус, че следващия път като я правя да е съвсем автентично 😉

    1. Следващият месец съм обещала да се захвана с готвене и тогава ще споделя муса 🙂 Може да го направя като фото-история „Руса фурия в кухнята“ 😉

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s