На кафе

Имам една много приятна съседка. 90-годишна жена, която като всяка баба гледа сериали, ядосва се на некултурни млади хора и т.н. Същевременно с изключителен интелект и бистра мисъл, аристократ по душа и поведение.

Тази приятна жена разбира от нумерология, хороскопи, асценденти и гледа на кафе. На всички тези неща аз много не вярвам, обаче е забавно.

Днес се качиш при нея по работа и естествено нямаше как да си тръгна преди да ме разконспирира докрай. Вече ми беше открила асцендента и анализирала всички черти на характера ми според него (за справка – зодия Везни с асцендент Рак).  Затова премина към тежката артилерия 🙂

Нумерологията беше забавна – изчисли, че съм „девятка“, което значело, че приключвам нещата – работа, любов, приятелство и т.н. – аз ги приключвам. После се оказа, че текущата година ще е най-добрата ми и трябва да се възползвам от това. Догодина ще сключвам брак. Ще ме бракуват. (емотикон за ужас, паника и подобни емоции). Да уточня – не ми се вярва особено, че след година и нещо бих била готова за подобна стъпка, а и не виждам засега с кого. Обаче мисля да се възползвам от тази „най-добра“ година пълноценно и да грабя с пълни шепи от живота. Все пак каквото реша, ще се случи, как да не се възползвам. Да се готвят PR агенциите за нападението ми в близко време 😉

Докато разплитахме значението на числата за моя живот (и докато тихият ужас в мен беше преборен от мисълта, че това са пълни измислици), кафето беше готово за разгадаване.

Честно казано досега никога не ми бяха гледали на кафе. Само съм чувала, че е много интересно и точно, ако го прави разбирач. Обикновено възрастните жени са най-големи специалисти по гадаене на кафе, боб, леща, соя и други налични зърна 😉 Тръпнех в очакване да разбера какво ли ще се види в моята чаша турско кафе „Лаваца“ 🙂 С две лъжички захар както никога.

И се започна – едно след друго тя  заизрежда неоспорими факти за минали и настоящи събития…

То не беше пълно описание на проф. Бондиков и поправката ми при него. И не, не беше просто „Имала си изпит при лош мъж.“ Говоря за точност в датите, външния вид и характерът на Бонд, разни други малки подробности за моите притеснения тогава и т.н. Дотук мога да кажа, че пак бях скептично настроена – все пак съм студентка и винаги може да се предположи, че септември съм имала изпит при лош професор. Нали? Ама тази баба няма идея, че септември има поправителна сесия и т.н.

После имаше още излияния и предупреждения за предстоящи изпити. Знам, че юни трябва да внимавам за изпитваща ме възпълна жена от зодия Овен 🙂 Лесно ще е, но ще се наложи да се подготвя добре.  Юли ще е безпроблемен, съответно – пей сърце! Нищо впечатляващо обаче. Това и аз мога да си го измисля принципно 🙂

Но… и то едно огрооомно НО! Като стигнахме до личния ми живот ми падна ченето. Ама буквално и преносно!

Трудно ми е да го обясня всъщност. Хм, откъде да започна… „Гледачката“ каза – има около теб мъж, името му започва с буквата Ь (буквата я смених, за да няма спекулации). Да ви кажа – позна за буквата. Позна и за останалите неща. Не съм особено наясно дали идва от ниска къща 🙂 , ама ще приемем, че и това е възможно.

Важното е, че позна. И ме стресира. И не спря дотам 🙂 Не, не каза, че за него ще се омъжвам. Обаче такива ми ги нареди, че вече е минал час, а аз още осмислям. И надали ще спра да мисля в близките дни.

Да ти гледат на кафе е опасно! Предупреждавам с ръка на сърцето, че ако не вярваш, ще се уплашиш. Ако вярваш дори съвсем мъничко – още повече ще се уплашиш. А пък ако наистина вярваш в подобни неща – може прекалено много да се вкопчиш в идеята. Затова внимавайте какво си пожелавате. Да видим дали следващия път и Събина ще е така потресена, както съм аз в момента 😉

11 мнения за “На кафе

  1. Чак и на мен ми се иска да пия кафе с твоята съседка…, но не знам колко ще е здравословно!!! Наистина е впечатляващо!

    1. При теб не е препоръчително! С тази лабилна психика, поддаваща се на внушения, ще си като призрак един месец след това 😀

  2. Ух, искам и аз. Моята любима и много добра страхотна приятелка гледа, но ми минава номерът само веднъж на 6-12 месеца, когато се съберем с тази височайша цел. Sis, ще ти идвам на гости скоро! 😉

    1. Догодина! Не ме отписвай толкова скоро 🙂 Имам още време да си поживея, пък и ще взема да размисля накрая 100% 😉

  3. За кой път се явявяш при Бонд??? Питам, защото хем ми е съсед, хем ме къса редовно :)))))))) Ама то не е виновно момчето, че е лудо :))))))))))

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s